dinsdag, maart 07, 2017

Bewonersorganisaties weer de Pisang

Huur
Verschillende bewonersorganisaties in Den Haag reageren geschrokken op de “plotselinge huurprijzen” die ze moeten gaan betalen voor hun onderkomen. De bewonersorganisaties zeggen dat zij jarenlang gratis gebruik konden maken van welzijnsaccommodaties die via de gemeente door Xtra Welzijn worden beheerd, maar dat ze “nu ineens” huur moeten gaan betalen.
Den HaagFM 06.03.2017 Verschillende bewonersorganisaties in Den Haag reageren geschrokken op de “plotselinge huurprijzen” die ze moeten gaan betalen voor hun onderkomen. De bewonersorganisaties zeggen dat zij jarenlang gratis gebruik konden maken van welzijnsaccommodaties die via de gemeente door Xtra Welzijn worden beheerd, maar dat ze “nu ineens” huur moeten gaan betalen.
De bewonersgroepen krijgen geen subsidie en zeggen financieel niet in staat te zijn om de huur op te brengen. Volgens fractievoorzitter Martijn Balster van de PvdA in de gemeenteraad heeft het instellen van de huurprijzen, en de onmogelijkheid van de organisaties om die te betalen, al tot vervelende situaties geleid. “Stichting MBO-Zeeheldenkwartier heeft geen plek meer om hun activiteiten voor kinderen en volwassenen te organiseren nadat de beheerder van hun onderkomen zonder overleg de alarmcode heeft gewijzigd, met als gevolg dat kinderen onlangs naar huis zijn gestuurd.”
Balster heeft vragen gesteld aan het stadsbestuur over de kwestie. “De PvdA vindt dat de gemeente bewonersparticipatie zo goed mogelijk moet stimuleren en faciliteren. Het vragen van huur voor het gebruik van accommodaties helpt daar niet bij.” Volgens Balster krijgt Xtra al een vergoeding van de gemeente voor de huur, gas, water en licht van de accommodaties.  ...lees meer